środa, 27 lutego 2013

ROSÓŁ PO MOJEMU

SKŁADNIKI
-3 litry wody,
-6 skrzydełek,
-pędzek włoszczyzny,
-10g suszonych grzybów mun,
-100g bambusa,
-200g makaronu sojowego,
-sos sojowo-grzybowy, 
-sól i pieprz. 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 

Do wrzącej wody wrzucamy umyte skrzydełka. 
Marchewkę obieramy i trzemy na tarce. 
Por kroimy w krążki. 
Seler i pietruszkę po ugotowaniu wyrzucamy. 
Grzyby zalewamy wrzątkiem i kroimy w paski, potem dodajemy do zupy. 
Bambus i makaron sojowy dodajemy pod koniec gotowania. 
Do smaku dodajemy  sos sojowo- grzybowy, sól i pieprz. 



 SMACZNEGO!!!

17 komentarzy:

  1. Musi być naprawdę pyszny :)

    OdpowiedzUsuń
  2. lubię rosołek :) mniam ♥

    OdpowiedzUsuń
  3. orientalny rosołek :) fajnie!

    OdpowiedzUsuń
  4. nie jadłam jeszcze takiego , a lubię rosołki:)widzę zmiany na blogu, fajnie:))

    OdpowiedzUsuń
  5. Ale masz megaśny nagłówek:) O takiego rosołu nie robiła. Bardzo lubię chińszczyznę, więc muszę koniecznie zrobić:) Mniam:)

    OdpowiedzUsuń
  6. ale fajnie nagłówek wygląda :)
    bardzo mi się podoba :)

    zjadłabym taki rosołek :)

    OdpowiedzUsuń
  7. uwielbiam rosolek w każdym wydaniu
    fajnie ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. Mniam, smakowicie się prezentuje :)
    Ja do swojego rosołku dodaję trawę cytrynową i czosnek :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ciekawe. Będę musiała wypróbować. :-) Dziękuję.

      Usuń
  9. lubię rosołek:)
    ciekawy nagłówek:)

    OdpowiedzUsuń
  10. Pyszny rosołek;)
    Super blog!

    Zapraszam do siebie: http://muzanadzis.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  11. Świetny przepis! Może wypróbujesz kiedyś wietnamski rosół Pho z kolendrą i anyżem? Jest naprawdę pyszny! (przepis możesz znaleźć w internecie)
    Moniko... będę szczera - uważam, że ten nagłówek z czaszką nie do końca pasuje do Twojego bloga, który jest radosny i pełen życia. Co oczywiście nie znaczy, że przestanę do Ciebie zaglądać ;)
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jeszcze nie jadłam tej zupy, ale dziękuję za radę na pewno wypróbuje.
      Co do nagłówka zobaczymy może ulegnie zmianie. :-)

      Usuń
  12. rosół z grzybkami mun? ciekawie, muszę wypróbować bo uwielbiam te grzybki :)

    OdpowiedzUsuń